17:09

Najlepsza zupa dyniowa jaką w życiu jadłam


Podsmażyć do miękkości (najlepiej od razu w garnku)
1kg obranej dyni
2 łyżki masła
1 łyżka oliwy
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka cukru
1 łyżeczka curry
1 łyżeczka czarnuszki

Dolać:
500ml wody
300ml mleka

Zagotować, dodać:
1 opakowanie serka ALMETTE INDIA
1 łyżeczkę kurkumy



ZUPA JEST ZAJEBISTA I WARTA POWTÓRZENIA

Uwagi:
Bez serka też będzie dobre

Przepis nie pamiętam skąd pochodzi (więc autora przepraszam, miałam zapisane w swoim zeszycie z przepisami)


Edit: przepis pochodzi z www.jazzowesmaki.com

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Między Niebem, a Kuchnią... , Blogger