13:14

Spaghetti jednogarnkowe 2 porcje

ok 120g spaghetti pełnoziarniste
700g passaty pomidorowej
ok 300ml wody (wlałam do butelki od pomidorów, żeby wypłukać cały smak :)
przyprawy wg uznania

Przepis banalny :)
Wlewam passate i wodę do garnka, wkładam 'surowe' spaghetti i gotuje w pomidorach, Całość trwa ok 20 min, w połowie czasu mieszam, żeby nie przwarło do dna i żeby sie nie posklejało. Gotuje pod przykryciem.

podaje z pulpecikami. Często mam pomrożone porcje pulpecików, Wyjmuje jedną paczuszkę i również wrzucam na początku :) Rozmrozi się i podgrzeje przy gotowaniu makaronu.

Sosu mi trochę zostało, ale na pewno się nie zmarnuję :)

PS. tu akurat pulpeciki z miruny, nie wliczone w czas, bo z poprzedniego dnia zostały

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Między Niebem, a Kuchnią... , Blogger