Słoik śmietany 18% (250g)
2 żółtka
125g boczku surowego wędzonego
1 cebula
2 ząbki czosnku
50g sera corregio
garść świeżej pietruszki
6 pomidorków koktajlowych
Spaghetti gotuję al dente (wg opakowania).
Na patelni podsmażam boczek (pokrojony w dropną kostkę), w międzyczasie kroję cebulę i dorzucam na patelnie, czosnek przecisniety przez praskę podsmażam
A kubeczku mieszam śmietanę, żółtka i ser, grubomielony pieprz i sól himalajską, dodaje 3 łyżki wody z gotowania spaghetti i energicznie mieszam.
Po podsmażonej cebuli i boczku dodaje śmietane i podgrzewam 2-3min, dodaje część posiekanej pietruszki i ugotowany makaron i grzeje ok 2 min mieszajac, żeby wszystko ładnie sie rozprowadziło po makaronie, w międzyczasie kroje pomidorki (każdy na 4 częśći) dodaje, pieszam ;) po nałożeniu na talerz posypać dodatkowo serem i pietruszką
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz