17:21

Pizza... po części gryczana



Ciasto:
75g mąki pszennej
75g mąki gryczanej (u mnie zmielona kasza gryczana niepalona)
10g mąki z amarantusa (u mnie zmielony amarantus ekspandowany)
1 łyżka oliwy truflowej
15g świeżych drożdźy
2/5 szklanki mleka z wodą

Wszystko dokładnie zmieszać, Chwilę pougniatać, odstawić w ciepłe miejsce. U mnie to było trochę ponad 2h.


Dodatki:

domowy ketchup (lub sos pomidorowy do pizzy)
5 plasterków szynki
4 surowe pieczarki
1/2 papryki ramiro
kilka czarnych oliwek
ser mozzarella tarty
kilka liści świeżej bazylii
suszone oregano
suszony tymianek


Piekłam w 220stopniach (grzanie góra dół), przez 10min


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Między Niebem, a Kuchnią... , Blogger