17:21
Pizza... po części gryczana
Ciasto:
75g mąki pszennej
75g mąki gryczanej (u mnie zmielona kasza gryczana niepalona)
10g mąki z amarantusa (u mnie zmielony amarantus ekspandowany)
1 łyżka oliwy truflowej
15g świeżych drożdźy
2/5 szklanki mleka z wodą
Wszystko dokładnie zmieszać, Chwilę pougniatać, odstawić w ciepłe miejsce. U mnie to było trochę ponad 2h.
Dodatki:
domowy ketchup (lub sos pomidorowy do pizzy)
5 plasterków szynki
4 surowe pieczarki
1/2 papryki ramiro
kilka czarnych oliwek
ser mozzarella tarty
kilka liści świeżej bazylii
suszone oregano
suszony tymianek
Piekłam w 220stopniach (grzanie góra dół), przez 10min
AUTOR:
Nelriel
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz