10:21

Placuszki bananowe z sosem jabłkowo-sezamowym


3 małe banany (bardzo dojrzałe z dużą ilością plamek na skórce)
3 łyżki płatków owsianych (zmielonych na mąkę)
2 jajka
1 łyżka zmielonego siemienia lnianego

Wszystko miksujemy na gładką masę, smażymy niewielkie plasuszki na rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju. Po 1 minucie z każdej strony. Na 1 stronie pod przykryciem, na drugiej już bez.

Sos:
1 jabłko
1 łyżka pasty sezamowej (tahini)
5 łyżek wody

Zmiksować ;)


Uwagi:
- Placuszki są bardzo delikatne, należy uważać przy przewracaniu (po usmażeniu i lekkiem przestygnięciu nabierają odpowiedniej konsystencji)
- Placuszki nakładałam łyżką stołową ;) Większych nie polecam, bo się będą rozwalać
- Pychotka, na pewno jeszcze powtórzę :D


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Między Niebem, a Kuchnią... , Blogger