17:44

Smoothie bowl #3 - green



4 łyżki kaszy jaglanej
200ml mleka kokosowego
2 garści młodego szpinaku
1 mango
1 banan

Kasze praże na suchej patelni, Gotuję w 12 łyżkach wody, ze szczyptą cukry i szczyptą soli - 10 min pod przykryciem. Wyłączam gaz, mieszam kasze, przykrywam rondelek. Kasza dochodzi pod przykryciem ok 15min.

W tym czasie myję szpinak, obierm i kroje na mniejsze kawałki mango i banana.

3/4 ugotowanej kaszy miksuje z mango bananem, mlekiem kokosowym i szpinakiem.

Do ozdoby:
- kasza jaglana
- jagody goji
- siemie lniane
- płatki kokosa (u mnie 100% Organic)


Uwagi:
- pozytywnie zaskoczył mnie smak
- szpinak jest niewyczuwalny

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Między Niebem, a Kuchnią... , Blogger