23:00

Zupa szczawiowa




1,5l bulionu (lub wody i 2 kostki 'duszone żeberka')
3 ziela angielskie
2 liście laurowe
1 spory pęczek szczawiu
6 małych ziemnaków (starych)
1 mała marchewka
1 śmietana 18% - 200g
sól, pieprz, czosnek granulowany

jajka na twardo


Zagotowałam bulion wrzuciłam drobno posiekane ziemniaki, ugotowałam do miękkości. W tym czasie, umyłam i posiekałam szczaw. Wrzuciłam, Gotowałam 5min. Wyłowiłam 1/3 ziemniaków i szczawiu. dodałam marchewke startą na grubych oczkach do garnka. Zmiksowałam., Dodałam odłożone wcześniej ziemniaki szczaw ;) Doprawiłam śmietaną i przyprawami :)




Uwagi:
Zupa jest kwaśna, ale właśnie takie lubię czasami ;) Gościom smakowała ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Między Niebem, a Kuchnią... , Blogger