6 pieczarek Portobello
Farsz: na 6szt
3/4 opakowania szpinaku mrożonego
8 suszonych pomidorów z oliwy
nóżki z pieczarek
1 ząbek czosnku
sól (himalajski)
pieprz czarny
ser Dziugas (do posypania)
Pieczarki czyścimy, wykrawamy nóżki.
Szpinak rozmrażamy na patelni, kroimy pomidorki na mniejsze kawałki, dodajemy posiekane nóżki i 1 ząbek i przesmażamy na patelni. Napełnić pieczarki farszem, posypać serem. Wsadzić do nagrzanego piekarnika. 180 stopni + termoobieg, ok 20-25min.
Sałatka:
roszponka
pomidorki
olej lniany nierafinowany
kilka liści pietruszki
kiełki
Uwagi:
Podczas pieczenia wycieka 'woda'
Pycha ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz