20:04

Pieczarki faszerowane szpinakiem i pomidorami suszonymi




6 pieczarek Portobello

Farsz: na 6szt
3/4 opakowania szpinaku mrożonego
8 suszonych pomidorów z oliwy
nóżki z pieczarek
1 ząbek czosnku
sól (himalajski)
pieprz czarny

ser Dziugas (do posypania)

Pieczarki czyścimy, wykrawamy nóżki.
Szpinak rozmrażamy na patelni, kroimy pomidorki na mniejsze kawałki, dodajemy posiekane nóżki i 1 ząbek i przesmażamy na patelni. Napełnić pieczarki farszem, posypać serem. Wsadzić do nagrzanego piekarnika. 180 stopni + termoobieg, ok 20-25min.

Sałatka:
roszponka
pomidorki
olej lniany nierafinowany
kilka liści pietruszki
kiełki



Uwagi:
Podczas pieczenia wycieka 'woda'
Pycha ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Między Niebem, a Kuchnią... , Blogger