16:32

Kabaczek pieczony z indykiem


1 średni kabaczek
1 kulka mozzarelli

Farsz:
500g mięsa mielonego (u mnie filet z indyka)
1 cebula
1 łyżka masła klarowanego
4 średnie pomidory (lub 1 puszka pokrojonych)

pieprz
bazylia
oregano
tymianek
cząber
curry
czosnek niedźwiedzi
czosnek granulowany





Podsmażamy cebulkę. Kiedy się zeszkli dodać mięso, smażymy, aż zmieni kolor na biały. Dodajemy pomidory i przyprawy. Dokładnie mieszamy. I dusimy jeszcze 10-15min.

Kabaczka przekroić wzdłóż, aby powstały 2 "łódeczki". Wydrążamy środek za pomocą łyżki. W to miejsce kładziemy nasz farsz.

Piekłam w 160st + termoobieg (bez termoobiegu 180st) przez 20 min, po tym czasie dodałam na wierzch ser (uwaga, żeby się nie poparzyć! ) i piekłam jeszcze 15min.


Uwagi:
- Tak, w przepisie nie ma soli. I nawet miłośnik soli nie zorientował się, że w daniu nie było soli :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Między Niebem, a Kuchnią... , Blogger