Filet z łososia ze skórą (150-200g na osobe)
marynata (na 2 porcje)
2 łyżki syropu klonowego
1 łyżka sosu sojowego
1 łyżka sosu ostrygowego
1 duży ząbek czosnku
1 łyżka oleju rzepakowego
1 woreczek ryżu jaśminowego
sok z połowy cytryny
mała garść kolendry (posiekanej)
Pomidorki koktajlowe
Kolendra posiekana
1 łyżeczka sosu sojowego
1 łyżeczka syropu klonowego
1 łyżeczka wody
1 łyżeczka oliwy truflowej
Łososia marynowałam ok godzine. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i polać całością marynaty. Piec ok 15min w 200st.
Ryż ugotować, odcedzić, wysypać z woreczka dodać kolendre i sok z cytryny i dobrze wymieszać.
Pomidorki posypałam kolendrą i wymieszałam z sosem
Uwagi:
Było pyszne, polecam jak najbardziej, sama zrobie jeszcze nie raz
Przepis oryginalny: doradcasmaku.pl/przepis/157490/losos-w-syropie-klonowym.html
Przepis na rybkę podsunęła koleżanka i na ryż ;) Dziękuję ;)
Smakowało też osobie, która nie przepada za smakiem łososia
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz