21:43

Łosoś pieczony z syropem klonowym

Filet z łososia ze skórą (150-200g na osobe)

marynata (na 2 porcje)

2 łyżki syropu klonowego
1 łyżka sosu sojowego
1 łyżka sosu ostrygowego
1 duży ząbek czosnku
1 łyżka oleju rzepakowego

1 woreczek ryżu jaśminowego
sok z połowy cytryny
mała garść kolendry (posiekanej)

Pomidorki koktajlowe
Kolendra posiekana
1 łyżeczka sosu sojowego
1 łyżeczka syropu klonowego
1 łyżeczka wody
1 łyżeczka oliwy truflowej


Łososia marynowałam ok godzine. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym  i polać całością marynaty. Piec ok 15min w 200st.

Ryż ugotować, odcedzić, wysypać z woreczka dodać kolendre i sok z cytryny i dobrze wymieszać.

Pomidorki posypałam kolendrą i wymieszałam z sosem



Uwagi:
Było pyszne, polecam jak najbardziej, sama zrobie jeszcze nie raz
Przepis oryginalny: doradcasmaku.pl/przepis/157490/losos-w-syropie-klonowym.html
Przepis na rybkę podsunęła koleżanka i na ryż ;) Dziękuję ;)
Smakowało też osobie, która nie przepada za smakiem łososia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Między Niebem, a Kuchnią... , Blogger