12:53

Pizzerki z bakłażana


1 średni bakłażan
Kilka łyżeczek domowego ketchupu
kilka plasterków salami
100g ser kozi biały (można dać mozzarelle, parmezan, goude lub inny)
Zioła toskańskie

Włączam piekarnik na 160st + termoobieg (180 bez termoobiegu). Bakłażana umyłam, odkroiłam końcówki, pokroiłam na plastry grubości ok 1-1,5cm. Ułożyłam na blaszce. Posmarowałam ketchupem. Położyłam po małym plasterku salami (można dać szynke, plasterki pieczarek) i pokruszyłam na wierzchu ser kozi. Posypałam mieszanką przyprawą Zioła toskańskie (zamiast tego można dać po małej szczypcie oregano, bazyli). Piekłam 15min.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Między Niebem, a Kuchnią... , Blogger