16:41

Zapiekane 'sznycle' z indyka


5szt sznycli z filetu z piersi indyka
4 pomidory rzymskie
1 żółta papryka
2 pałeczki selera naciowego
mozzarella tarta
sól,
pieprz


Piekarnik właczyć na 180 st
Jeśli nie macie gotowych sznycli, Pokrójcir filet na plastry ok 2-3cm grubości.
Naczynie żaroodporne smarujemy dokładnie tłuszczem. Mięso solimy i pieprzymy z każdej strony i układamy w naczyniu żaroodpornym, ale kawałki nie nachodziły na siebie. Pomidory myjemy i kroimy (na pokroiłam na ćwiartki i ćwiartki na pół), rozrzucamy pomidory na mięso, paprykę oraz seler naciowy pokroiłam w plasterki. Całość posypałąm mozzarellą.

Piec ok 35min w 180st (u mnie 160st + temoobieg, grzanie dół)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Między Niebem, a Kuchnią... , Blogger