15:09

Chrupadełko z ciecierzycy


1 puszka ciecierzycy
2 łyżki oleju rzepakowego
1/4 łyżeczki soli himalajskiej
1/2 łyżeczki słodkiej papryki
1/2 łyżeczki curry
1/4 łyżeczki wędzonej papryki

Piekarnik rozgrzać do 200st (u mnie termoobieg, grzanie góra-dół).
Ciecierzyce odcedzić, przepłukać wodą. Przełożyć do miski
Olej wymieszać z przyprawami. Zalać ciecierzyce i dobrze wymieszać.
Blachę do pieczenia wyłożyć papierem, przełożyć ciecierzyce, rozprowadzić tak, żeby była jedna warstwa.
Piec na środkowej półce przez 15min. Zostawić w lekko uchylonym piekarniku na 20min.


Uwagi:
uzależniające :)
muszę spróbować też w wersji na słodko :)

2 komentarze:

  1. Uwielbiam!
    Na słodko mówisz...? Tego jeszcze nie próbowałam... Czekam na Twoją propozycję :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jak zdrobię, na pewno dodam przepis ;)

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2014 Między Niebem, a Kuchnią... , Blogger