1 puszka ciecierzycy
2 łyżki oleju rzepakowego
1/4 łyżeczki soli himalajskiej
1/2 łyżeczki słodkiej papryki
1/2 łyżeczki curry
1/4 łyżeczki wędzonej papryki
Piekarnik rozgrzać do 200st (u mnie termoobieg, grzanie góra-dół).
Ciecierzyce odcedzić, przepłukać wodą. Przełożyć do miski
Olej wymieszać z przyprawami. Zalać ciecierzyce i dobrze wymieszać.
Blachę do pieczenia wyłożyć papierem, przełożyć ciecierzyce, rozprowadzić tak, żeby była jedna warstwa.
Piec na środkowej półce przez 15min. Zostawić w lekko uchylonym piekarniku na 20min.
Uwagi:
uzależniające :)
uzależniające :)
muszę spróbować też w wersji na słodko :)
Uwielbiam!
OdpowiedzUsuńNa słodko mówisz...? Tego jeszcze nie próbowałam... Czekam na Twoją propozycję :)
Jak zdrobię, na pewno dodam przepis ;)
OdpowiedzUsuń