12:10

Tofucznica - Wegańska Jajecznica

360g tofu naturalnego
2 cebulki szalotki
1 czerwona papryka
200g pieczarek
garść szpinaku
olej kokosowy do smażenia

przyprawy (wg uznania)
kurkuma
pieprz czarny
sól himalajska
czosnek suszony
papryka wędzona
kmin rzymski (kumin) mielony
1/4 szklanki gorącej wody


Na patelni rozgrzać olej, dodać pokrojone pieczarki, cebule i paprykę i smażyć, aż zmiękną. (Myślę, że ok 10min to trwało). Tofu wyjąć z opakowania i odcedzić z wody, wkruszyć palcami na patelnie. Doprawić, dodać wodę dla łatwiejszego rozprowadzenia przypraw. Dodać garść pokrojonego szpinaku, ładnie wszystko wymieszać, zostawić na niewielkim ogniu na 10min, i można zajadać :)

Uwagi:
Porcji jest 2-4
Można dodać do tego płatki drożdżowe (drożdże nieaktywne)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Między Niebem, a Kuchnią... , Blogger