100g sera twardego (drobno tarty np corregio)
2 jajka
oregano, bazylia, słodka papryka
sól, pieprz
Kalafior pokroić na mniejsze części i zmiksować na 'drobny ryż'. Przełożyć do miski, dodać starty ser, jajka (rozbełtane) i przyprawy. Dobrze wszystko wymieszać.
Rozłożyć na blaszce na grubość 0,5-1cm. Piec w nagrzanym piekarniku ok 15min. (180st + termoobieg). Wyjąć blachę, posmarować spód sosem, dodać pieczarki, szynkę i mozzarellę, Piec jeszcze 10min.
sos pomidorowy
3-4 średnie pieczarki
1 mozzarella
3 plasterki szynki serrano
Po upieczeniu można dodać dowolne składniki, ja dałam:
Inne:
świeża bazylia
świeży szpinak
papryka czerwona
kiełki rzodkiewki
Uwagi:
Najlepiej jeść ją nożem i widelcem, ale mniejsze kawałki da się też spokojnie rękami jeść :)
Kalafiorem nie smakuję;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz