13 rurek makaronu canneloni
600g ziemniaków
250g twarogu półtłustego
1 cebula (w kosteczkę) + masło klarowane
sól
pieprz czarny
pieprz biały
czosnek granulowany
sos:
1,5 szklanki passaty pomidorowej
200g śmietany 18%
2 jajka
cebulka suszona
zioła greckie
czosnek granulowany
Gotujemy ziemniaki do miękkości, odcedzamy, tłuczemy, studzimy. Dodajemy twaróg (u mnie w kostce nie-mielony) i przesmażoną cebulkę oraz przyprawy i dobrze mieszamy (używałam tłuczka i łyżki)
Makaron Canneloni (suchy) nadziewamy farszem, układamy w naczyniu żaroodpornym. Robimy sos, w misce mieszamy wszystkie składniki, zalewamy nim makaron, aby całość przykryć. U mnie wyszło akurat.
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, Pieczemy ok 40min. 10minut przed końcem położyć żółty ser
Wygląda naprawdę smakowicie!
OdpowiedzUsuńhttps://jaglusia.wordpress.com/