1,5kg pomidorów Lima
270g cebuli białej, 370g cebuli czerwonej
1 duża papryka czerwona
1/2 główki czosnku
Ananas z puszki - 9 plastrów + zalewa
0,5 puszki kukurydzy
0,5 łyżeczki musztardy dijon
odrobina chilli
1 łyżeczka słodkiej papryki
0,5 łyżeczki białego pieprzu
0,5 łyżeczki curry
0,5 łyżeczki kurkumy
1/2 szklanki brązowego cukru, 1/4 szklanki ksylitolu + 3 łyżki cukru (do smaku)
1/2 szklanki octu
1 łyżka soli
75g pędów bambusa,
1 marchewka
szczypta imbiru
2 szczypty cynamonu
mój przepis
Uwagi:
obrać pomidory ze skórki przed duszeniem
zalewe z ananasa zmieszac z 2 łyżkami mąki ziemniaczanej, dodać jakieś 10min przed końcem gotowania
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz