13:11

Bułeczki w mniej niż godzinę


250g mąki pszennej typ 500
250g mąki orkiszowej typ 2000
1 opakowanie suchych drożdży (7g)
350ml ciepłej wody (ale nie gorącej)
2 łyżki otrębów owsianych
1 łyżka otrębów pszennych
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka miodu gryczanego

Wszystko mieszam łyżką do jako-takiego zespolenia składników, Następeni wykładam na blat, chwilkę ugniam, formuję bohenek' i kroje na 8 części ;) Uformowane bułeczki włożyłam do ZIMNEGO piekarnika i piekłam ok 25min w 180 + termoobieg (grzanie góra dół).

UWAGI
Bułeczki są chrupiące, BARDZO chrupiące, przy wyjmowaniu z piekarnika miałam wrażenie, ze są z kamienia :P ale już po lekkim ostudzeniu i po przekrojeniu okazuję się, że są mięciutkie w środku, smaczne ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Między Niebem, a Kuchnią... , Blogger