250g mąki orkiszowej typ 2000
1 opakowanie suchych drożdży (7g)
350ml ciepłej wody (ale nie gorącej)
2 łyżki otrębów owsianych
1 łyżka otrębów pszennych
1 łyżka otrębów pszennych
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka miodu gryczanego
Wszystko mieszam łyżką do jako-takiego zespolenia składników, Następeni wykładam na blat, chwilkę ugniam, formuję bohenek' i kroje na 8 części ;) Uformowane bułeczki włożyłam do ZIMNEGO piekarnika i piekłam ok 25min w 180 + termoobieg (grzanie góra dół).
UWAGI
Bułeczki są chrupiące, BARDZO chrupiące, przy wyjmowaniu z piekarnika miałam wrażenie, ze są z kamienia :P ale już po lekkim ostudzeniu i po przekrojeniu okazuję się, że są mięciutkie w środku, smaczne ;)
UWAGI
Bułeczki są chrupiące, BARDZO chrupiące, przy wyjmowaniu z piekarnika miałam wrażenie, ze są z kamienia :P ale już po lekkim ostudzeniu i po przekrojeniu okazuję się, że są mięciutkie w środku, smaczne ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz