10:15

Prawie jak frytki ;)



1 seler
2 duże pietruszki
2 marchewki
zioła śródziemnomorskie
papryka słodka
sól pieprz,
odrobina oleju rzepakowego

Obrać, pokroić w slupki, skropić lekko olejem, posypać obficie przyprawami.

Piec ok 30min w 160stopniach (termoobieg, grzanie góra dół)

Podałam z 2 sosami

1) Ketchup
2) Sos czosnkowy:
- jogurt grecki light
- 2 łyżki serka President
- 2 ząbki czosnku (przeciśnięte przez praskę)
- koperek
- łyżeczka miodu

Osobiście lepiej mi smakowało z ketchupem ;) lub połaczeniem obu sosów w 1.

Uwaga:
- Warzywa się kurczą przy pieczeniu, najbardziej marchewki
- Dobrze jest odstawić sos czosnkowy na troche do lodówki dla przegryzienia smaków

(na zdjęciu - na talerzu pietruszka, w misce marchewka i seler)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Między Niebem, a Kuchnią... , Blogger