10:15
Prawie jak frytki ;)
1 seler
2 duże pietruszki
2 marchewki
zioła śródziemnomorskie
papryka słodka
sól pieprz,
odrobina oleju rzepakowego
Obrać, pokroić w slupki, skropić lekko olejem, posypać obficie przyprawami.
Piec ok 30min w 160stopniach (termoobieg, grzanie góra dół)
Podałam z 2 sosami
1) Ketchup
2) Sos czosnkowy:
- jogurt grecki light
- 2 łyżki serka President
- 2 ząbki czosnku (przeciśnięte przez praskę)
- koperek
- łyżeczka miodu
Osobiście lepiej mi smakowało z ketchupem ;) lub połaczeniem obu sosów w 1.
Uwaga:
- Warzywa się kurczą przy pieczeniu, najbardziej marchewki
- Dobrze jest odstawić sos czosnkowy na troche do lodówki dla przegryzienia smaków
(na zdjęciu - na talerzu pietruszka, w misce marchewka i seler)
AUTOR:
Nelriel
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz