15:40

Zupa królewska 2-3 porcje



450g pieczarek
1 duża cebula
ok. 1 łyżki masła klarowanego
3 szklanki wody
kostka pieczarkowa
2 garści włoszczyzny mrożonej (w słupkach)
2 grudki szpinaku mrożonego
sól, biały pieprz, 2 szczypty czosnku staropolskiego

Cebulę i pieczarki poddusić na maśle. (ja to robię od razu w garczku, w którym będzie zupa). Dodać szklankę wody i kostkę 'do zup i sosów' pieczarkową, tak dusić pod przykryciem ok 10min. Dolać 2 szklanki wody, zmiksować na gładko. Wrzucić włoszczyznę i szpinak, przyprawić, gotować ok 10 min.

Podałam z natką pietruszki i pestkami dyni

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Między Niebem, a Kuchnią... , Blogger