15:40
Zupa królewska 2-3 porcje
Nelriel
0
bez jaj
,
bez mąki
,
bez mleka
,
marchewka
,
obiad
,
pestki
,
pieczarki
,
pietruszka
,
seler naciowy
,
zupa
450g pieczarek
1 duża cebula
ok. 1 łyżki masła klarowanego
3 szklanki wody
kostka pieczarkowa
2 garści włoszczyzny mrożonej (w słupkach)
2 grudki szpinaku mrożonego
sól, biały pieprz, 2 szczypty czosnku staropolskiego
Cebulę i pieczarki poddusić na maśle. (ja to robię od razu w garczku, w którym będzie zupa). Dodać szklankę wody i kostkę 'do zup i sosów' pieczarkową, tak dusić pod przykryciem ok 10min. Dolać 2 szklanki wody, zmiksować na gładko. Wrzucić włoszczyznę i szpinak, przyprawić, gotować ok 10 min.
Podałam z natką pietruszki i pestkami dyni
AUTOR:
Nelriel
bez jaj
,
bez mąki
,
bez mleka
,
marchewka
,
obiad
,
pestki
,
pieczarki
,
pietruszka
,
seler naciowy
,
zupa
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz