22:48

Schab duszony z ananasem



450g schabu (3 grubsze, nierozbite plastry)
ok 1/2 ananasa świeżego - obrać, wykroić środek, i brzegi obkroić
świeży rozmarym
1/2 łyżeczki cukru
1/2 łyżeczki soli
1 łyżka masła klarowanego
1 szklanka bulionu
2 kieliszki wódki

Schab i ananasa pokroić w kostkę. Schab przesmażyć na maśle do momentu aż kolor nie zmieni się na biały, dodać rozmarym i ananasa, 1 szklanke bulionu. Dodać cukier i sół. Przykryć i dusić ok 1h, mieszalam co 15min

Odcedziłam włożyłam do naczynia żaroodpornego, posypałam niewielka ilosć mozzarelli, zapiekłam chwilke, tyle co do rozpuszczenia sera.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Między Niebem, a Kuchnią... , Blogger