19:32

Sos serowo-brokułowy



450g brokuła (u mnie mrożony)
1/2 szklanki wody
1/2 szklanki mleka
60g sera Blue Fondant (lub inny pleśniowy)
50g mozarelli startej
30g sera Corregio (lub innego twardego)

gałka muszkatołowa
tymianek
czosnek granulowany
pieprz cytrynowy
kurkuma

+ 1 szklanka makaronu (u mnie świderki pełnoziarniste)


Wstawiam makaron (czas na opakowaniu), w tym czasie gotuję brokuły na parze, gotuję 5min.
W tym samym czasie w małym rondelku zagotowuje wodę z mlekiem, dodaje sery, czekam aż się rozpuści, przyprawiam.
Ugotowanego brokuła miksuję z sosem serowym

Uwagi:
przepis na 2-3 porcje

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Między Niebem, a Kuchnią... , Blogger