500g mąki chlebowej
125ml letniej wody
125ml letniego mleka
12g droższy suchych
2 łyżki oleju (dałam z suszonych pomidorów)
Farsz: (mojego autorstwa)
60 g pieczarek (u mnie nóżki)
2 garście szpinaku świeżego
2 garście szpinaku świeżego
5 pomidorków suszonych (z oleju z ziołami)
0,5 czerwonej papryki
1 łyżka oleju z pomidorów
sól, pieprz ziołowy, czosnek
Wszystko ładnie pięknie pokroić i podsmażyć.
1. Bułeczki:
Zmieszałam wszystkie składniki. Odstawiłam pod przykryciem do wyrośnięcia na ok godzinę. Podzieliłam na 16 części. Każdą część rozciągałam na placek w dłoniach. 1 łyżka farszu do każdego 'placka', zaklejamy. Smarujemy jajkiem. Pieczemy w 160st + termoobieg ok 25 minut, lub wg mojewypieki.com 190st - 25min.
Część bułek u mnie z farszem z przepisu, część ze szpinakiem i fetą, a 2 z oboma farszami.
2. Pieczarki faszerowane
Pieczarki myjemy, wykręcamy/obcinamy nóżki., Wkładamy farsz, dajemy kawałek sera na wierzch.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku 180st + termoobieg 20-25min (w zależności od wielkości pieczarek)
Wszystko ładnie pięknie pokroić i podsmażyć.
1. Bułeczki:
Zmieszałam wszystkie składniki. Odstawiłam pod przykryciem do wyrośnięcia na ok godzinę. Podzieliłam na 16 części. Każdą część rozciągałam na placek w dłoniach. 1 łyżka farszu do każdego 'placka', zaklejamy. Smarujemy jajkiem. Pieczemy w 160st + termoobieg ok 25 minut, lub wg mojewypieki.com 190st - 25min.
Część bułek u mnie z farszem z przepisu, część ze szpinakiem i fetą, a 2 z oboma farszami.
2. Pieczarki faszerowane
Pieczarki myjemy, wykręcamy/obcinamy nóżki., Wkładamy farsz, dajemy kawałek sera na wierzch.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku 180st + termoobieg 20-25min (w zależności od wielkości pieczarek)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz