14:24

Ciasto Zebra z kefiru i manny


 

1 szklanka kaszy manny

1 szklanka cukru (jak dla mnie za dużo, następnym razem dam mniej)

2 szklanki kefiru

To dobrze ze sobą wymieszać (np łyżką), odstawić na ok 20-30minut. 

Po tym czasie dodajemy:
1 szklankę mąki (u mnie żytnia)
0.5 szklanki oleju
1 łyżeczkę proszku do pieczenia

Wymieszać (np łyżką), podzielić na 2 równe części, do jednej części dać 2 łyżki kakao, do drugiej 2 łyżki mąki. Nakładamy na środek tortownicy po 2 łyżki jednego, po czym 2 łyżki drugiego na to i tak do końca. Pieczemy w nagrzanym piekarniku 180stopni, ok 35 minut :) sprawdzamy patyczkiem czy już :)
Tostownica średnicy 20cm.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Między Niebem, a Kuchnią... , Blogger